.

Af kunstrådgiver, skribent og blogger Connie Boe Boss


Annette Balsgaard (1961) maler abstrakt-figurative malerier med naturen som den væsentligste inspirationskilde. Hendes malerier har stor dybde, dynamik og bevægelse, de er på én gang panoramiske og zoomede. Det er som om du hele tiden kan bevæge dig længere ind i eller ud fra billedet og til stadighed være nysgerrig på hvad du får øje på.


At fortabe sig

En figurativ oplevelse og fortolkning af de abstrakte malerier vil altid være individuel.

Beskueren kan opleve en mark eller , se ud i en svimlende galakse eller kigge ned i skovbunden. De organiske former inviterer os til at se – virkelig se – og til at fordybe os.

Og det er netop det, der er Annette Balsgaards ærinde: At give os et rum til fordybelse og tilbyde os et sted at fortabe os visuelt og tankemæssigt. Det er malerier med stor skønhed og stor kraft, hvor ro og uro går hånd i hånd.


Palet og figuration

Annette Balsgaards palet er afstemt og ofte tone i tone. Hun bruger mange farver, påført lag på lag, men det ender harmonisk op, også i de værker, der rummer stærke, kontrasterende farver og meget heftige ekspressive strøg.

Man vil kunne opleve en flammende rød eller en stærk turkis, der understreger stærke følelser, ligesom de roligere partier viser evnen til at skabe et kontemplativt rum. Dynamikken mellem balance og forstyrrelse er hendes store styrke.

Hun ønsker dog ikke, at vi kun oplever gode eller dekorative farver. Sjælelig dybde og refleksion er hendes ærinde. Når hun f.eks. maler bark, er det aldrig den konkrete bark hun skildrer, det er en abstraktion over bark, hvor den opløser sig jo dybere du går ind i billedet og jo tættere på, du oplever det. Der gemmer sig mange lag og former i hendes figurationer, ligesom livet gemmer på mange tilstande og oplevelser.


Annette Balsgaard har i foråret 2023 startet nyt galleri sammen med kunstneren Benedikte Marie i gågaden i Fredericia, Danmarksgade 15B.

Håbet er, at galleriet bliver et levende sted, hvor folk får lyst til at komme og se på kunst, opleve live-painting, høre foredrag m.v.